Tällaista herkkua vietiin mukanamme ystäväpariskunnan luokse eilen, ohje on Ruoka Pirkan maaliskuun numerosta.

POHJA

1 kananmuna

1/2 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/4 tl leivinjauhetta

 

TÄYTE

4 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 tlk (à 200 g) Valio maustettua sitruunarahkaa

1 dl rusinoita

1/2 dl mantelirouhetta

2 tl vanilliinisokera

2 rkl säilyketölkin lientä

 

PINTA

3 liivatelehteä

1 tlk (noin 400 g) säilykepersikoita

1 rkl sitruunamehua

säilyketölkin lientä 1 dl + 2 rkl

 

1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.

2. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteisessa uunissa, toiseksi alimmalla tasolla noin 6 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa. Irrota pohja vuoan reunasta veitsellä.

3. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon sitruunarahka, rusinat, mantelirouhe ja vanilliinisokeri.

4. Kuumenna 2 rkl säilyketölkin lientä pienessä kattilassa ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana rahkatäytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita hyvin. Siirrä jääkaappiin.

5. Laita pinnan liivatteet kylmään veteen. Soseuta persikat ja 1 dl säilyketölkin lientä tasaiseksi soseeksi. Lisää sitruunamehu. Kuumenna 2 rkl säilyketölkin lientä pienessä kattilassa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana hedelmäsoseen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada tasaiseksi kerrokseksi rahkatäytteen päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä yön yli tai ainakin 4 tuntia.

 

Oli tosi herkullista, nam!