Eipä tullut kuvaa otettua leipomistani Runebergin tortuista, mutta tässä kuitenkin ohje, jonka mukaisesti tortut leipaisin. On Myllyn Paras -sivustolta.

200 g margariinia

2 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl korppujauhoja

2 dl piparimuruja

1/2 tl manteliuutetta

2 tl kaardemummaa

2 dl ranskankermaa

1 tl soodaa (jonka itse unohdin taikinasta)

paistonkestävää vadelmahilloa

sokerikuorrutetta

vadelmamehua

Pehmeä margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Munat lisätään yksitellen vatkaten. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja lisätään sokeriseokseen. Lopuksi lisätään ranskankerma ja sekoitetaan tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota torttuvuoat. Jaa taikina niihin. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Paista 200 asteessa noin 15 - 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa. Kostuta jäähtyneet tortut vadelmamehulla. Tee sokerikuorrutuksella rinkula jokaisen tortun päälle ja anna sen kuivahtaa hetki. Lisää rinkulan keskelle nokare vadelmahilloa.

Tein monta taikinaa ja oikeasti parhaat tortut tulivat siitä taikinasta, josta unohdin soodan. Harmi ettei tullut otettua kuvaa valmiista tortuista, mutta ehkä ensi vuonna sitten.