Pikkumiehen sairastaessa on ruokkimiseen käytettävä kaikki mielikuvitus, siispä tänään pyöräytin pikaisen omena-kaurapaistoksen. Eipä maistunut pikku-potilaalle, joten vanhempien piti natustaa herkku omiin vatsoihinsa. Pikkumies tyytyi nuolaisemaan vaniljakastiketta ja siihen se sitten jäi.
Ohje on Pirkan parhaat reseptit -kirjasta
Omenoita
Kanelia
100 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
Lohkotut omenat asetellaan voidellun uunivuuan pohjalle ja päälle sirotellaan kanelia. Margariini sulatetaan ja sen sekaan sekoitetaan kaurahiutaleet ja sokeri. Kaurahiutalesekoitus levitetään kaneloitujen omenanlohkojen päälle. Paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Itse kaasin paistoksen päälle kaupan valmista vaniljakastiketta (taisi olla Valion) mutta tämä maistuu vielä paremmalta kylmän vaniljajäätelön kera. Nam.
Kommentit