Perjantaina meillä herkuteltiin metsäsienikeiton lisäkkeenä tällä valkosipulisella jauhelihapiirakalla:

Ohje on Marien sekasoppa-blogista.

Taikina:

1 1/2 dl ruokaöljyä

1 1/2 dl vettä

6 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

Kaikki taikinan ainekset sekoitetaan kulhossa yhteen ja laitetaan viileään odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi (laitoin yhden solo-valkosipulin)

mausteita oman maun mukaan

1 dl hienonnettua persiljaa

2 dl voimakkaan makuista juustoa raasteena

1 kananmuna

1 dl ruokakermaa

1/2 dl raakaa riisiä

Jauheliha ruskistetaan ja seassa kuullotetaan pieneksi pilkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipuli. Seoksen voi maustaa oman maun mukaan vaikka yrttimausteilla.

Kananmunan rakenne rikotaan kulhossa ja sekaan lisätään ruokakerma, raaka riisi, hienonnettu persilja sekä juustoraaste. Sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään joukkoon jauheliha-sipuliseos.

Taikina kaulitaan leivinpaperin päällä leivinpellin kokoiseksi levyksi. Täyte levitetään keskelle taikinalevyä lyhyen sivun suuntaisesti siten, että kummallekin puolelle jää yhtä paljon taikinaa reunoille. Reunat käännetään täytteen päälle ja muodostunut rulla käännetään ylösalaisin jolloin taitos jää rullan alle. Rulla voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan unikonsiemeniä (itse laitoin sesaminsiemeniä). Piirasta paistetaan uunissa 200 asteessa 30 - 40 minuuttia.

Rasvaista mutta ah niin hyvää.