Tänään kokkasin iltapalaksi suolaisia lettuja kahdella eri täytteellä, kevyempi täyte oli minulle, tämän perheen kalorien tarkkailijalle.

Lettuihin tarvitaan:

2 1/2 dl maitoa

1 muna

1,5 dl hiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja

1/4 tl suolaa

Kananmunan rakenne rikotaan ja sekaan vatkataan maito sekä jauhot ja suola. Taikinan annetaan turvota noin 30 minuuttia. Sen jälkeen taikinasta paistetaan halutun kokoisia lettuja. Tällä taikinalla tulee 12 pikkulettua tai 4 halkaisijaltaan 10 cm lettua.

Tässä täytteenä raejuustoa, smetanaa, purjoa ja kuutioitua keittokinkkua.

Tässä kevyemmässä täytteessä raejuustoa, purjoa, persiljaa, tomaattia sekä pieni lusikallinen smetanaa.

Eilen söimme iltapalaksi samaisia lettuja mutta tällöin täytteessä oli raejuustoa, kermaviiliä, paprikaa, mustia oliiveja, valkosipulia sekä sitruunapippuria.

Ai että oli hyvää eikä niin kauhean kaloripitoistakaan, nam.