Loppiaisen kunniaksi leipaisin helpon ja yksinkertaisen kääretortun. Isännän mukaan oli makoisaa ja näytti mukulallekin maistuvan. Itse kieltäydyin herkuttelusta, tänäänkin.

Kääretorttupohja:

4 kananmunaa

1 1/2 dl hienoasokeria

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

1. Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.

2. Sekaan siivilöidään keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Paistetaan leivinpaperin päällä uunivuoassa 225 asteessa 6 - 8 minuuttia.

4. Kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja paistopaperi poistetaan heti.

 

 

Täyte:

Vispikermaa

Mariannekarkki-murskaa

Pakastemansikoita lohkoina

Banaania lohkoina

 

Vispikerma vaahdotetaan. Sekaan Mariannekarkki-murskaa. Levitetään jäähtyneen torttupohjan päälle. Päälle mansikka- ja banaanilohkot. Rullataan ja annetaan muutama tunti tekeytyä viileässä.

 

Päällä sulatettua tummaa suklaata sekä nonbarelleja.