Loppiaisen kunniaksi leipaisin helpon ja yksinkertaisen kääretortun. Isännän mukaan oli makoisaa ja näytti mukulallekin maistuvan. Itse kieltäydyin herkuttelusta, tänäänkin.
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl hienoasokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1. Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
2. Sekaan siivilöidään keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Paistetaan leivinpaperin päällä uunivuoassa 225 asteessa 6 - 8 minuuttia.
4. Kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja paistopaperi poistetaan heti.
Täyte:
Vispikermaa
Mariannekarkki-murskaa
Pakastemansikoita lohkoina
Banaania lohkoina
Vispikerma vaahdotetaan. Sekaan Mariannekarkki-murskaa. Levitetään jäähtyneen torttupohjan päälle. Päälle mansikka- ja banaanilohkot. Rullataan ja annetaan muutama tunti tekeytyä viileässä.
Päällä sulatettua tummaa suklaata sekä nonbarelleja.
Kommentit