Tänä jouluna meillä herkuteltiin tuorejuustokuorrutetuilla taatelimuffineilla (ohje Kaikkien aikojen joulu 1/2009 -lehdestä)

Muffinit

1 pkt kivettömiä taateleita

2 dl vettä

200 g leivontamargariinia

2 kananmunaa

1 1/2 dl hienoasokeria

1 dl kermaviiliä tai smetanaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl ruokasoodaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

 

Kuorrutus

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

150 g pehmeää leivontamargariinia

500 g tomusokeria

 

1. Keitä taatelit pehmeiksi noin 5 minuuttia ja soseuta ne haarukalla tai sosenuijalla. Kuutioi margariini joukkoon.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kermaviili tai smetana.

3. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda.

4. Sekoita jauhoseos sokeri-munavaahtoon. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos.

5. Laita taikinaa lusikalla paperisiin muffinivuokiin, noin 2 rkl per vuoka riittää.

6. Paista muffineita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia (meidän uunissa riitti 15 minuuttia).

7. Laita huoneenlämpöinen tuorejuusto kulhoon ja vatkaa se ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja margariini. Jatka vatkaamista kunnes seos on tasaista. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista pienellä nopeudella kunnes tomusokeri on sekoittunut tasaisesti muiden ainesten joukkoon.

8. Pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele strösseleillä. Säilytä kuorrutetut muffinit viileässä. Tai laita kuorrute pursotuspussissa viileään ja kuorruta muffinit vasta juuri ennen tarjoilua.